parallax background


Besparen op energiekosten met een hypotheek met NHG

Energiebesparende maatregelen financieren met een hypotheek met NHG? Goed idee! De kosten zijn vaak lager dan de besparing op uw energierekening.


Besparing

Een nieuwe HR ketel, energiezuinige kozijnen en deuren, zonnecellen. Niet goedkoop, maar vaak wel een goede investering. Deze energiebesparende voorzieningen kunt u ook financieren met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat is interessant, omdat de maandelijkse besparing groter kan zijn dan de kosten van de lening.

Maximale bovengrens

Huizenkopers kunnen voor de aankoop van een woning met een prijs tot € 290.000 profiteren van de voordelen van een lening met NHG. Als u in energiebesparende voorzieningen investeert dan wordt dit bedrag verhoogd naar € 307.400.

Proces

Om voor deze regeling in aanmerking te komen hoeft u alleen een kostenspecificatie aan te leveren. Achteraf wordt dan gecontroleerd of het geld daadwerkelijk aan de energiebesparende maatregelen is besteed.

Subsidie

Er zijn ook andere mogelijkheden om energiebesparende investeringen betaalbaar te maken. De overheid heeft hiervoor diverse subsidies en aantrekkelijke leningen in het leven geroepen.

Op energiesubsidiewijzer.nl kunt u zelf bekijken of u subsidie kunt krijgen. Deze website geeft een helder overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen, die beschikbaar zijn voor het energiezuiniger maken van uw woning. Het gaat daarbij om regelingen op zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk niveau.